Nomiland katalog 2023-2024 - Základní školy

Jazyk a komunikace

SC12076

780 Kč

SC12004

780 Kč

Problémy a jejich řešení Děti prožívají mnoho každodenních konfliktních situací buď jako účastnící nebo jako diváci. Tím, že si děti zvolí kartu s řešením podle vlastního výběru, tvoří jedinečné příběhy, které jsou často výsledkem jejich životní zkušenosti. Děti se učí, že různé reakce mohou vést k šťastnému konci nebo mohou prohlubovat konfliktní situaci. Tématika: nebezpečná hra - argumentování - být nepovšimnutým - násilí - nehoda. Obsah 6 příběhů, dohromady 75 barevných karet (9 x 9 cm).

Řekni násilí NE! Hrdinové příběhů o násilí jsou zvířata, jak to v pohádkách a bajkách bývá. Umožňuje to vytvořit odstup, pokud se nás dané téma týká celkem bezprostředně. Každá série doplňků představuje určitý typ násilí se kterým se děti a mládež mohou setkat v každodenním životě. Zakončení je v podobě příkladů dobrého a zlého konce. Materiál podněcuje děti a mládež k diskusi a umožňuje vytvoření vlastní strategie chování. Obsah: 13 příběhů, v každém po 4 až 7 karet, dohromady 75 barevných karet.

SC12036

1090 Kč

SC12093

780 Kč

Příběhy o pocitech Krátké příběhy popisují každodenní události, které vyvolávají u jejich účastníků určité emoce. Originalita příběhů je založena na tom, že ke každé události jsou kromě situačních karet dodané i karty s detailem tváře hrdiny nebo více hrdinů. Umožňuje to položit větší důraz na emocionální stránku uváděných událostí. Diskuse o emocích, vlastních životních zkušenostech, pocit spolupatřičnosti - k tomu všemu inspirují tyto neobyčejné obrázky. Obsah: 32 příběhů, v každém po 3 až 7 karet, dohromady 147 barevných karet (9 x 9 cm).

Jak to můžu napravit? Promyšlené obrázkové příběhy podněcují dítě k hledání odpovědi na otázky: Jak se dostat z této situace a nahradit způsobenou škodu? Jak se mám zachovat, když jsem někoho zranil nebo urazil?“ Každý příběh je veden takovým způsobem, že může být v každém okamžiku zastaven - ve chvíli, kdy se objeví „symbol výčitky svědomí“. Tehdy hledají děti aktivně ukončení dané problémové situace. Obsah: 9 příběhů, v každém 5 až 9 karet se symboly, dohromady 74 barevných karet (9 x 9 cm).

RO2990023

1900 Kč

LS099

425 Kč

Původ věcí Odkud se bere mléko? Na tuto a podobné dětské otázky odpoví právě tato hra. Děti přiřazují karty k obrázku s koncovým produktem a snaží se je ukládat ve správném pořadí tak, jak následují jednotlivé fáze vzniku. Hra je ideální na procvičování slovní zásoby. Balení obsahuje 12 dlouhých plastových pásků a 36 plastových karet.

Vývoj Sada obsahuje 4 samostatné soubory, na kterých děti vidí vývoj motýla, kohouta a žáby. Balení obsahuje 18 magnetických karet vyrobených

z pevného kartonu. Rozměr: 9 x 9 cm.

26

POŠTOVNÉ ZDARMA

dle obchodních podmínek

Powered by