Nomiland katalog 2023-2024 - Základní školy

NS0019QH

2400 Kč

Optická lavice Víceúčelový optický přístroj, který pomáhá při experimentálním vytváření obrazu pomocí objektivu a při určování ohniskové vzdálenosti. Lavice se skládá ze dvou chromových tyčí dlouhých 120 cm upevněných na dvou kovových podstavcích. Na tyčích jsou 4 posuvníky s držáky na optické přístroje, které lze uzamknout v libovolném bodě. Obsahuje svítidlo, 5 úchytů, 6 různých čoček, sadu 3 diagramů, stínítko. Použití několika dalších doplňků umožní studovat také jevy interference, difrakce a polarizace světla. Rozměr: 110 x 12 cm.

NS0089HG

2630 Kč

Lom paprsku světla Model umožňuje demonstrovat lom laserového světelného paprsku po přechodu přes jiné prostředí (voda v akrylové nádobě) a jev odrazu. Skládá se z průhledné nádoby s vodou a stupnicí (360°) a pohyblivého ramene s laserem aktivovaným tlačítkem (vyžaduje 2 AA baterie, které nejsou součástí balení). Materiál: plast. Výška: 25 cm ø nádoby s vodou: 16 cm.

NS0055QH

4760 Kč

Přístroj na míchání barev Demonstrační zařízení v podobě speciálního projektoru využívajícího tři nízkonapěťové výkonné LED diody (červená, zelená, modrá) umístěné ve speciálních pouzdrech a zásuvkách, které umožňují nastavit úhel dopadu každého barevného bodu na bílé plátno. Balení obsahuje nástěnný držák a návod k použití. K výkonu je zapotřebí zdroj konstantního napětí nebo čtyři baterie (R20) - provozní napětí 5,5 - 6,0 V, provozní proud 0,3 A, které nejsou součástí balení. Rozměr: 22 x 17 x 16 cm.

NS0049QH

5560 Kč

Geometrická optika Nástroj pro optické experimenty, např. lom, odraz, krátkozrakost, dalekozrakost. Univerzální sada je vhodná pro demonstrace a cvičení z geometrické optiky. Dodávána se základními experimenty, magnetickou tabulí, na které je namontován optický disk s úhlovou stupnicí (Kolbeho disk) a laserovým osvětlovačem napájeným bateriemi (nejsou součástí balení). Součástí sady jsou i akrylové čočky různých tvarů, zrcadlo s nastavitelným zakřivením a optické prvky. Veškeré příslušenství se na desku připevní díky zabudovaným neodymovým magnetům. Výrobek je pro žáky naprosto bezpečný. Rozměr: 75 x 24 x 37 cm.

109

Powered by