Nomiland katalog 2023-2024 - Základní školy

Fyzika

NS0052QH

5150 Kč

Mechanika - sada Sada obsahuje komponenty, které umožňují různé experimenty v oblasti mechaniky - pohyb, vzájemné působení různých těles a stav rovnováhy mezi nimi. Kombinací jednotlivých komponentů se vytvářejí experimentální systémy, které

usnadňují výuku učiva fyziky. Sada umožňuje demonstrovat: a. princip páky b. Třetí Newtonův zákon c. jevy skluzu a tření d. konstrukce a provoz dynamometru e. vztah mezi hustotou a hmotností.

Sada obsahuje: plastový podnos, balistickou pistoli, přístroj na zachování hybnosti, laboratorní podnos, ocelovou kuličku, laboratorní stojan - 1 sada, laboratorní vodováhu, závaží (6 kusů, každé 100 g) - 1 sada, laboratorní měřítko, laboratorní dynamometr, matematická kyvadla (3 ks), kuličky s různou hmotností (3 ks).

NS0106HG

525 Kč

NS2837LR

420 Kč

Setrvačnost Zařízení k prokázání setrvačné sily. Chcete-li pozorovat působení modelu, jednoduše umístěte míček na talíř s připevněným provázkem. Potom opatrně uvolněte kovovou plošku. Rozměr: 18 x 13 x 15 cm. Materiál: plast, kov.

Archimedova turbína Nástroj s velmi jednoduchou konstrukcí - plastový rotor ve tvaru šroubu rotující v průhledné trubici. Má měkkou rukojeť, která se pohodlně používá. Zařízení využívá potenciální energii vody. Výrobek se může používat s vodou, zeminou, pískem a jinými pevnými látkami. Materiál: plast. Délka: 28 cm.

NS0502AM 810 Kč Nádoba na prezentaci kapilárního efektu - Propojené nádoby Zařízení sestává z průhledných trubek různých průměrů a tvarů spojených vodorovnou trubkou. Trubky jsou v plastovém panelu, který se zasouvá do dvou držáků. Pomůcka slouží k demonstraci např. fenomén udržování tekutiny na stejné úrovni ve spojených nádobách bez ohledu na jejich tvar a průřez. Rozměr: 24 x 15 x 20 cm.

NS2442LR

2220 Kč

Jednoduché stroje Sada umožňuje sestrojit 5 strojů: kladku, kolo na hřídeli, nakloněnou rovinu, páku, šroub. Každý stroj je navržen tak, aby snižoval námahu jiným specifickým způsobem. Sada obsahuje 63 kusů: 7 x základna, 4 x velký sloup, 2 x malý sloup, 2 x 5 g závaží s háčkem, 2 x 10 g závaží s háčkem, 8 x velké kolečko, 4 x malé kolečko, 1 x rovina, 2 x držák hřídele, 6 x hřídel s otvorem, 3 x šroub, 3 x matice, 1 x uzávěr, 1 x klín, 9 x připojovací kolík, 8 x gumička.

98

POŠTOVNÉ ZDARMA dle obchodních podmínek

Powered by