Nomiland katalóg 2023-2024 - Základné školy

Jazyk a komunikácia

SC12076

30,00 €

SC12004

30,00 €

Problémy a ich riešenie Deti prežívajú veľa každodenných konfliktných situácií buď ako účastníci alebo ako diváci. Predstavené príbehy zobrazujú vybrané zložité situácie, pričom ich riešenie môže byť ľubovoľné. Deti sa učia, že rozličné reakcie môžu viesť k šťastnému koncu alebo môžu prehĺbiť konfliktnú situáciu. Tematika: nebezpečná hra - argumentovanie - byť nepovšimnutým - násilie - nehoda! Obsah: 6 príbehov, spolu 75 farebných kariet (9 x 9 cm).

Násiliu povedz: NIE! Hrdinami príbehov o násilí sú zvieratá, ako to v rozprávkach a bájkach býva. Umožňuje to vytvoriť odstup, ak sa nás daná tematika dotýka celkom bezprostredne. Každá séria obrázkov predstavuje určitý typ násilia, s ktorým sa deti a mládež môžu stretnúť v každodennom živote. Ukončenie je v podobe príkladov dobrého a zlého konca. Materiál podnecuje deti a mládež k diskusii a umožňuje vytvorenie vlastnej stratégie správania sa. Obsah: 13 príbehov, v každej po 4 až 7 kariet, spolu 72 farebných kariet.

SC12036

42,00 €

SC12093

30,00 €

Príbehy o pocitoch Krátke príbehy popisujú každodenné udalosti, ktoré vyvolávajú u ich účastníkov isté emócie. Originalita príbehov je založená na tom, že ku každej udalosti sú okrem situačných kariet dodané aj karty s detailom tváre hrdinu alebo viacerých hrdinov. Umožňuje to dať väčší dôraz na emocionálnu stránku uvádzaných udalostí. Diskusia o emóciách, vlastných životných skúsenostiach, pocit spolupatričnosti k tomu všetkému inšpirujú tieto neobyčajné obrázky. Obsah: 32 príbehov, v každej po 3 až 7 kariet, spolu 147 farebných kariet (9 x 9 cm), návod.

Ako to môžem napraviť? Premyslené obrázkové príbehy podnecujú deti k hľadaniu odpovedí na otázky: „Ako sa dostať z tejto situácie a nahradiť spôsobenú škodu? Ako sa mám zachovať, keď som niekoho zranil alebo urazil? Každý príbeh je uvedený takým spôsobom, že môže byť v istej chvíli zastavený - vo chvíli, keď sa objaví „symbol výčitky svedomia“. Vtedy deti aktívne hľadajú zakončenie danej problémovej situácie. Obsah: 9 príbehov, v každom 5 až 9 kariet, 16 kariet so symbolmi, spolu 74 farebných kariet (9 x 9 cm) .

RO2990023

55,00 €

LS099

16,90 €

Pôvod vecí Odkiaľ sa berie mlieko? Na túto a podobné detské otázky odpovie práve táto hra. Deti priraďujú karty k obrázku s koncovým produktom a snažia sa ich ukladať v správnom poradí tak, ako nasledujú jednotlivé fázy vzniku. Hra je ideálna na precvičovanie slovnej zásoby. Balenie obsahuje 12 dlhých plastových pásikov a 36 plastových kariet.

Vývoj Sada obsahuje 4 samostatné súbory, na ktorých deti vidia vývoj motýľa, kohútika a žabky. Balenie obsahuje 18 magnetických kariet vyrobených

z pevného kartónu. Rozmer: 9 x 9 cm.

26

POŠTOVNÉ ZDARMA

podľa obchodných podmienok

Powered by