Nomiland katalóg 2023-2024 - Základné školy

Fyzika

NS0052QH

205,00 €

Mechanika - sada Sada obsahuje komponenty, ktoré umožňujú rôzne experimenty v oblasti mechaniky - pohyb, vzájomné pôsobenie rôznych telies a stav rovnováhy medzi nimi. Kombináciou jednotlivých komponentov sa vytvárajú experimentálne systémy, ktoré uľahčujú výučbu učiva fyziky. Sada umožňuje demonštrovať: a. princíp páky b. Tretí Newtonov zákon c. javy sklzu a trenia Sada obsahuje: plastový podnos, balistickú pištoľ, prístroj na zachovanie hybnosti, laboratórny podnos, oceľovú guľôčku, laboratórny stojan - 1 sada, laboratórnu vodováhu, závažia (6 kusov, každé 100 g) - 1 sada, laboratórny dynamometer, meracie pravítko, matematické kyvadlá (3 ks), guľôčky s rôznou hmotnosťou (3 ks). d. konštrukcia a prevádzka dynamometra e. vzťah medzi hustotou a hmotnosťou.

NS0106HG

20,90 €

NS2837LR

16,50 €

Zotrvačnosť Zariadenie na preukázanie zotrvačných síl. Ak chcete pozorovať pôsobenie modelu, jednoducho umiestnite loptičku na tanier s pripevneným povrázkom. Potom opatrne uvoľnite kovovú plôšku. Rozmer: 18 x 13 x 15 cm. Materiál: plast, kov.

Archimedova turbína Nástroj s veľmi jednoduchou konštrukciou - plastový rotor v tvare skrutky rotujúci v priehľadnej trubici. Má mäkkú rukoväť, ktorá sa pohodlne používa. Zariadenie využíva potenciálnu energiu vody. Výrobok sa môže používať s vodou, zeminou, pieskom a inými pevnými látkami. Materiál: plast. Dĺžka: 28 cm.

NS0502AM 32,50 € Nádoba na prezentáciu kapilárneho efektu - Prepojené nádoby Zariadenie pozostáva z priehľadných rúrok rôznych priemerov a tvarov spojených vodorovnou rúrkou. Rúrky sú osadené v plastovom paneli, ktorý sa zasúva do dvoch držiakov. Pomôcka slúži na demonštráciu napr. fenomén udržiavania tekutiny na rovnakej úrovni v spojených nádobách bez ohľadu na ich tvar a prierez. Rozmer: 24 x 15 x 20 cm.

NS2442LR

89,00 €

Jednoduché stroje Sada umožňuje zostrojiť 5 strojov: kladku, koleso na hriadeli, naklonenú rovinu, páku, skrutku. Každý stroj je navrhnutý tak, aby znižoval silu a námahu iným špecifickým spôsobom. Sada obsahuje 63 kusov: 7 x základňa, 4 x veľký stĺp, 2 x malý stĺp, 2 x 5 g závažie s háčikom, 2 x 10g závažie s háčikom, 8 x veľké koliesko, 4 x malé koliesko, 1 x rovina, 2 x držiak hriadeľa, 6 x hriadeľ s otvorom, 3 x skrutka, 3 x matica, 1 x uzáver, 1 x klin, 9 x pripojovací kolík, 8 x gumička.

98

POŠTOVNÉ ZDARMA podľa obchodných podmienok

Powered by